Autor: Finantsuudised.ee • 4. juuli 2024

Mais pidurdus tööstusettevõtete tootmise vähenemine

Statistikaameti andmetel kahanes 2024. aasta mais tööstustoodangu maht võrreldes mulluse maiga 1,2%. Tööstuse kolmest sektorist kasvas toodang energeetikas 2,1%, vähenes aga mäetööstuses 0,7% ja töötlevas tööstuses 1,4%.
Mais kasvas toiduainete tootmine 6,7%.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti juhtivanalüütik Helle Bunder sõnas, et tööstustoodangu mahtude vähenemine oli mais selle aasta madalaim. „Töötleva tööstuse mahtude osas saab öelda sama, sest pooltel töötleva tööstuse tegevusaladel mahud mais juba pisut kasvasid,“ lisas Bunder.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077