14. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paradiisipaberid näitasid suurfirmasid halvast küljest

Kas iPhone’i kasutajad pöörduksid teiste tootjate poole, sest Apple vältis makse?
Foto: shutterstock.com
Tarbijatel on võimalik neid selle eest boikoteerida, aga nad teevad seda leebelt.

Hiljuti avalikustatud paradiisipaberid heitsid valgust firmade nagu Nike, Lyft, Walmart ja Disney äritavadele, paljastades mitte väga meeldiva pildi. Või võtame Facebooki ja Twitteri, mis on vahelülide kaudu saanud Kremlilt sadu miljoneid dollareid. Või Apple’i, mille tegevjuht Tim Cook ütles USA senati uurimisallkomiteele, et ettevõte „ei peida raha mõnele Kariibi mere saarele“. Paradiisipaberid näitasid, et Kariibi mere piirkonna maksuparadiise ei ole ta tõesti kasutanud, küll aga Inglise kanalis Jersey saarel.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077