Autor: Villu Zirnask • 21. oktoober 2020

Deloitte: elektrointensiivse tööstussektori konkurentsivõimet saaks parandada taastuvenergiatasu vähendamise kaudu

Foto: shutterstock.com
Kas ja milliste maksude ning keskkonna- ja energiatasude poolest on Eesti tööstussektor oluliselt erinevas (halvemas) konkurentsiolukorras võrreldes teiste riikidega, uuris Deloitte Advisory tänavu riigikantselei strateegiabüroo tellimusel tehtud uuringus.

Kokkuvõtlikult kõlas järeldus: „Eesti tööstussektori ettevõtjate jaoks on konkurentsiolukord üldjuhul keskmine. Enamike võrreldud maksu- ja tasude arvestuse pingeridades paigutub Eesti pingerivi keskpaika.“ Deloitte’i analüüs ei hõlmanud tööjõumaksusid.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077