Autor: Maria Suurna • 28. juuni 2024

TGS Balticu advokaat: tähelepanu, krüptovaraturu uus regulatsioon tuleb parajalt keerukas!

12. juunil kuulutas president välja krüptovaraturu seaduse, mis aitab kohalikul tasandil rakendada riigisiseselt Euroopa Liidu ülest krüptovaraturu määrust. Sama seaduseelnõuga tuli õiguskorda veel teisigi olulisi muudatusi, mis võisid jääda suurema uudise valguses tähelepanuta – muudatused mh tegevusloata väikefondi valitsejatele ja ühisrahastusteenuse pakkujatele kehtivates nõuetes, kohustusliku väärtpaberiprospekti künnise muutmine ning uuendused isikusamasuse kaugtuvastamise vallas.
TGS Baltic advokaat Maria Suurna

Uue seaduse mõjul muutuvad alates 01.07.2026 automaatselt kehtetuks kõik Rahapesu Andebüroo (RAB) poolt väljastatud virtuaalvääringu teenuse pakkujate tegevusload. See tähendab, et isik, kes soovib tegutseda krüptovaraturul, peab taotlema selleks vastava tegevusloa või viima oma senise tegevuse kooskõlla krüptovaraturu seadusega ( KrüTS ) hiljemalt 01.07.2026.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077