Autor: Britta Oltjer • 22. jaanuar 2020
Ainult tellijatele

Britta Oltjer: juhatuse liikme vastutus sai paremini paika

Riigikohtu värske otsuse järgi teame nüüd, et juhatuse liikme saab kohtu kaudu tagasi kutsuda kohustuste ränga rikkumine korral, kuid osanikevahelised erimeelsused selleks alust ei anna, kirjutab Cuesta Advokaadibüroo partner, vandeadvokaat Britta Oltjer.

Britta Oltjer.
Autor: advokaadibüroo Cuesta

On selge, et juhatuse liikmeks olemine rajaneb usaldusel. Juhatuse liige peab olema hoolas ja lojaalne ning tegutsema ühingu jaoks kõige otstarbekamal viisil. Kui juhatuse liige ei täida tal lasuvaid kohustusi ning tekitab sellega ühingule kahju, kerkib küsimus juhatuse liikme vastutusest. Seadus võimaldab ka juhatuse liikme tagasikutsumist. Juhatuse liikme võib teda valinud organ sõltumata põhjusest igal ajal tagasi kutsuda.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077