Autor: Finantsuudised.ee • 5. juuni 2020

Tõnu Palm: Eesti võimalus on 5G

Luminori peaökonomist Tõnu Palm
Foto: Liis Treimann
Euroopa ettevõtjate ja eraisikute tulevikuootused on esimest korda pärast koroonaviirusest tingitud kriisi pöördunud kasvule. Palmi hinnangul väljume koroonaviiruse põhjustatud majanduslanguse sügavaimast faasist suveperioodil.

Luminori peaökonomisti Tõnu Palmi sõnul on aktsia-, võlakirja- ja valuutaturud investoritele toonud juba ennatliku tervituse. „Turud on täna Euroopa suhtes märksa positiivsemalt meelestatud kui veel kuu tagasi. Samas peab mõistma, et koroonakriis ei saa läbi üleöö ja osad selle mõjud tööturule ning erinevatele sektoritele kestavad veel ka järgmistel aastatel. Euroopa majanduse kriisieelsed mahud taastuvad kõige varem järgmise aasta lõpus, kuid tõenäoliselt pigem 2022. aasta kevadel. Eesti väljavaade on tugevate kaubanduspartnerite toel hea, aga seda eeldusel, et viirus püsib Euroopas ka edaspidi kontrolli all,“ lisas ta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077