Autor: Villu Zirnask • 21. september 2020

Siseneme kriisi järgmisesse faasi

Majandusajakirjanik, Finantsjuhtimise Infolehe autor Villu Zirnask
Foto: erakogu
Augusti lõpus edukalt ära peetud Pärnu Finantskonverents oli ilmekas kehastus sellest, mida näitab ka laiem majandusstatistika – pärast esialgset ehmatust kevadel on Eesti majandus seni päris hästi hakkama saanud. Pool aastat tagasi poleks muidugi keegi uskunud, et 6,9% majanduslangust, nagu teises kvartalis oli, saab anda põhjust rõõmustamiseks. Aga näe – saab.

Ettepoole vaadates sama palju põhjust rõõmustamiseks kahjuks pole. Viirus tungib kogu Euroopas jälle peale. Eriolukorraaegsed piirangud võeti maha palju kiiremini, kui esialgu kardeti, aga teine laine – või kuidas iganes haigusjuhtude sagenemist nimetada – algas ka varem, kui unistati. Riikide vastukäigud ei ole nii paanilised kui märtsis-aprillis, aga üsna koordineerimatud ikka. Koroona on endiselt nii hirmutav ja arusaamatu, et sellevastastes poliitikates ei jää kaine mõistus alati peale.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077