Autor: SEB Pank • 25. jaanuar 2022

SEB: hinnatõus tuleb rekordiline, kuid ka palgad tõusevad

Järgnevatel kuudel ulatub inflatsioon kahekohaliste numbriteni, mis hammustab tarbijate ostujõust suure tüki, kuid alates kevadest hakkab inflatsioon siiski alanema, jõudes aasta lõpuks üsnagi tagasihoidlike numbriteni, kirjutab SEB Pank värskes majandusprognoosis.
SEB prognoosib, et palgad sööstavad veelgi rohkem kõrgustesse kui hinnad.
Foto: Liis Treimann

Alanud aasta on majandusellu toonud taas hulga ebakindlust. Eestis, ent ka paljudes teistes riikides, on suur hinnatõus valusalt näpistamas inimeste rahakotti. Kuigi inflatsioonisurve oli oodatav, siis on see osutunud varasemate prognoosidega võrreldes palju jõulisemaks ning pikaajalisemaks. Kuhugi pole kadunud koroonaviirus, mille järjekordne laine on ühiskonnast üle pühkimas. Samuti valmistavad endiselt muret kaupade kättesaadavus ja pikad tarneajad. Mõneti ootamatult on aina teravamaks probleemiks üle maailma saanud ka tööjõupuudus.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077