Autor: Tõnu Mertsina • 30. november 2022

Majanduskasvu prognoos tuleb allapoole korrigeerida

Kolmanda kvartali SKP oli eeldatav, aga langus oli prognoositust suurem. Kuna SKP on olnud languses juba teist kvartalit järjest, siis võib lugeda seda majanduslanguseks.
Tõnu Mertsina, Swedbanki peaökonomist
Foto: Andras Kralla

Me ootasime küll kolmandas kvartalis SKP vähenemist nii aastases kui kvartali võrdluses, kuid 2,4% langus võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga oli oodatust nõrgem tulemus. Teise kvartaliga võrreldes vähenes sesoonselt korrigeeritud SKP 1,8%. Kuna SKP oli kvartali võrdluses languses juba teist kvartalit järjest, on tegemist majanduslangusega.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077