Autor: Villu Zirnask • 1. juuni 2023

Kaks-kolm või kümme aastat kiiret inflatsiooni? Viimasest on siiski eeldusi pääseda

6,1% oli euroala aastainflatsioon mai seisuga. Veidi parem kui 7,0%, mis oli aprilli seis, ja selgelt parem kui tipp 9,2%, mis oli detsembris. Eestis aeglustus aastainflatsioon 11,2%le. Kuidas ajaloo õppetunnid aitavad kiiret inflatsiooni kontrolli alla saada?
Villu Zirnask, majandusajakirjanik.
Foto: Erakogu

Euroopa Keskpanga eesmärgist (2%) on euroala 6,1% veel endiselt üle kolme korra kõrgem. EKP praeguse prognoosi järgi võiks euroala inflatsioon soovitud temponi aeglustuda 2025. aasta lõpuks, aga prognoosid on teadupärast päris tihti ekslikud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077