Autor: Lenno Uusküla • 15. detsember 2023

Lenno Uusküla EKP intressiotsusest: praegusest kolmest kuust hinnastabiilsusest keskpangale ei piisa

14. detsembril otsustas Euroopa Keskpank (EKP) jätta oma intressimäärad muutmata ehk laenamise intressimäär on 4,5 protsenti ja hoiuste intressimäär on jätkuvalt 4 protsendi juures. Nad kinnitavad, et jätkavad karmi poliitikat nii kaua kuni selge, et inflatsioonisurve on kadunud ja seda on andmetes näha.
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla.
Foto: Liis Treimann

See erineb USA Föderaalreservi antud sõnumitest. Euroopa Keskpanga kaks viimast intressimäära otsust juulist ja septembrist ei ole muutnud pikemaid rahaturu intressimäärasid. Ka lubadused, et oma lühikesi intressimäärasid hoitakse samal tasemel pool aastat, ei toonud pikemaid rahaturuintressimäärasid üles.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077