Autor: Sander Kärson • 1. veebruar 2024

TGS Balticu juhtivpartner: riigi sekkumine ettevõtlusesse on formeerunud tugevaks trendiks

2023. aasta IV kvartaliks jõudsime majanduslanguses tasemeni, mida hakkas tunnetama ka suurem osa Eesti ettevõtjatest. Kuid langus pole veel siiski kriis. See annab meile hea aluse eeldada, et madalseisule iseloomulikud nähtused ei kesta pikalt, kirjutab advokaadibüroo TGS Baltic juhtivpartner ning ühinemiste ja omandamiste töögrupi kaasjuht Sander Kärson Äripäeva Infopanga advokaadibüroode kvartaliraporti turuülevaates.
Advokaadibüroo TGS Baltic juhtivpartner ning ühinemiste ja omandamiste töögrupi kaasjuht Sander Kärson
Foto: TGS Baltic

Võib öelda, et Eesti ettevõtlus leiab end täna justkui õpikunäite situatsioonist. Kuna olukord on paljudele tuttav, siis reageeritakse harjumuspäraselt ja otsitakse ka klassikalisi väljapääsuteid. Ettevõtted, kes on langusest rohkem mõjutatud, keskenduvad pigem efektiivistamisele ja tegevuse ajutisele kokkutõmbamisele. Tugevamad tegijad otsivad aga võimalusi ja veavad eest konsolideerumist. Nad käituvad vana hea reegli järgi, et head kriisi ei tohi raisku lasta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077