Autor: Raul Eamets, Bigbank peaökonomist • 6. mai 2024

Raul Eamets: tööstustoodangu värsked kuunäitajad tekitavad kahetisi tundeid

Kui vaadata tööstustoodangu mahuindeksit, millega püütakse hinnata tööstuse reaalsete näitajate muutust, siis mahuindeks kasvas natuke võrreldes eelmise kuuga. Kui veebruaris oli mahuindeks 85, siis märtsis 85,7.
Bigbanki peaökonomist Raul Eamets.

Need arvud näitavad trendi ehk siis sesoonsed kõikumised on maha arvatud. Võrdlus käib 2021. aastaga, mis on võrdsustatud 100-ga. Seega toodame täna 15% vähem kui 3 aastat tagasi ja kui jätta vahele koroonakriisist tulnud kukkumine, siis on meie tööstustoodangu maht sama suur kui oli oktoobris 2018 ehk siis rohkem kui 5 aastat tagasi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077