Autor: Eveliis Vaaks • 27. mai 2024

Chemi-Pharmi finantsjuht: peame võitma riigihankeid ja siis suutma kuni neli aastat hoida seda omahinda

Chemi-Pharm, Eesti juhtiv desinfektsioonivahendite tootja, on viimastel aastatel kogenud märkimisväärseid muutusi ja väljakutseid. Ettevõtte finantsjuhi Merle Vackeri sõnul on nende sektori peamised märksõnad praegu kriisivalmidus, jätkusuutlikkus ja tuleviku investeeringud.
Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker.
Foto: Chemi-Pharm

Vacker meenutab, et COVID-19 pandeemia tõi Chemi-Pharmile tohutu nõudluse kasvu. Aastal 2020, vahetult pärast uutesse tootmisruumidesse kolimist, kasvas ettevõte käive kõvasti. Üks suurimaid õppetunde koroonakriisist oli Vackeri sõnul aga see, et kriisiolukorras saavad riigid loota vaid endale. "Kriisiolukorras iga riik seisab ennekõike enda eest," märkis finantsjuht, viidates sellele, kuidas desovahendite defitsiidi olukorras keskendusid nad vaatamata rahvusvahelistele lepingutele just koduturu varustamisele, olles küll ise sõltuvad teistest riikidest saadavatest toorainetest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077