Autor: Finantsuudised.ee • 21. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahavoogude juhtimine – homne raha juba täna

LHV ja EveryPay töötasid välja reaalajas toimiva maksete kogumise ja rahavoogude ülevaate tagava lahenduse.
Laekumiste jälgimine, maksmata arvete meelde tuletamine ja sellega kaasnev rahavoogude pidev ümbermängimine on finantsjuhi jaoks tavaliselt ajamahukas ja tülikas osa igapäevatööst. Kuidas aga oleks, kui saaksite koguda makseid omal algatusel, teie enda valitud ajal ja seitse päeva nädalas ning samas omada reaalajas ülevaadet maksete laekumistest?

„Nüüd on kõigil Eesti finantsjuhtidel võimalus juhtida ettevõtte rahavooge reaalajas. LHV on töötanud koostöös EveryPayga välja reaalajas toimiva maksete kogumise ja rahavoogude ülevaate tagava lahenduse,” ütleb Eesti kaardimaksete lahenduste ettevõtte EveryPay tegevjuht Lauri Teder.

LHV esindaja Indrek Kaljumäe sõnul mõistab LHV pangana väga hästi, kui olulist väärtust pakub ettevõtete jaoks rahavoogude juhtimise täpsus. Seepärast olemegi loonud finantsjuhtidele võimaluse kasutada homset reaalajapangandust juba täna.

B2C-ettevõtte suurim katsumus on müügiarvete laekumiste kogumine, kuna arved kipuvad klientidel vahel lihtsalt ununema või maksetähtajad venima. Sel juhul peab ettevõtja saama tagantjärele ülevaate laekumata müügiarvetest ning saatma meeldetuletusi ja kordusarveid. See kõik tähendab raha- ja ajakulu, mis võiks olla olemata.

„LHV ja EveryPay loodud tehniline lahendus sarnaneb vana hea otsekorraldusega – see on püsikorraldus maksekaardilt. Igal kuul klientidega arveldavad ettevõtted saavad korraldada rahakogumise kaardimaksete lahenduse kaudu, kogudes klientide nõusolekul kontodelt raha ise ja reaalajas,” lisab Lauri Teder. 

Tema sõnul on see mõistlik lahendus neile ettevõtetele, kes väljastavad klientidele arveid regulaarselt. Nende hulgas on näiteks kindlustusseltsid, telekommunikatsiooni teenusepakkujad, kirjastused, spordiklubid ja teised huvitegevusi pakkuvad organisatsioonid, rendifirmad ja korteriühistud.

Uut teenust kasutavad juba paljud Eesti ettevõtted, kes näevad selles eelkõige eelist kiiruses, stabiilsuses ja mugavuses. „Püsimakselahendus aitas muuta meie igakuise rahavoo stabiilsemaks. Lisaks pakub see klientidele selget mugavust teenuste eest tasumisel, sest, nagu me kõik teame, on mugavus kliendilojaalsuse ja eeskujuliku maksekäitumise üks põhieeldusi. Julgen väita, et selline lahendus on tänapäevase B2C-ärimudeli puhul asendamatu tööriist,” ütleb mitmes Eesti linnas tegutseva DanceAct Tantsustuudio asutaja ja tegevjuht Georg Kodusaar.

Kuidas see tegelikult toimib?

Ettevõte loob oma e-keskkonnas, näiteks iseteeninduses, mobiiliäpis või veebipoes, püsimaksete vastuvõtmise valmisoleku.

Klient sisestab e-keskkonnas teenuselepingu sõlmimisel oma kaardiandmed.

Salvestatud kaardiandmete alusel kogub ettevõte makseid iseseisvalt igal kuul vastavalt osutatud teenusele.

Kliendil on arve õigel ajal tasutud. Tal ei ole muret, et arve ei jõudnud kohale, läks spämmkirjade kausta või ununes.

Ettevõttel on reaalajas ülevaade maksete laekumistest.

 

LHV ja EveryPay osalevad 30. ja 31. märtsil toimuval Pärnu Finantskonverentsil, mille seekordseks teemaks on „Täna on homme".

Oma ettekandes räägivad LHV ja EveryPay koostööna loodud innovaatilisest maksete kogumisest ja reaalaja pangandusest.

Teema: „Homne raha juba täna“

Aeg: 30. märts, 16.45

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077