Autor: Altero • 8. märts 2023

Altero: klient hoiab tänu meile aastas kokku keskmiselt 1200 eurot

Laenu võttes ei pea enam mitme eri pakkuja kalkulaatoritega mässama ega laenu andjate jaoks taotlusi täitma, vaid Altero aitab oma platvormil leida ühe ja ainsa päringuga parima pakkumise.
Arturs Kostins, Läti ettevõtja ja platvormi Altero kaasasutaja.
Foto: Altero

Altero on Baltikumi juhtiv finantsvõrdlusplatvorm, mille abil saab võrrelda erinevaid laenuandjate pakkumisi. “See on automatiseeritud platvorm, sisuliselt turg, kus kliendid saavad lühikese aja jooksul ühest kohast võrdluseks mitme laenuandja pakkumise,” tutvustab Altero Eesti tegevjuht Eylin Kuusemäe platvormi, mille eesmärgiks on säästa läbi selle klientide aega ja raha.

Altero veebiteenus on saadaval nii era- kui juriidilistele isikutele ning see pakub tarbimis- ja ärilaene, autolaenu ja -liisingut, refinantseerimist ning laenude konsolideerimise teenuseid. Alates 2020. aastast saavad Altero kliendid Läti turul võrrelda ka erinevaid kindlustusseltside pakkumisi ning lähiaastatel jõuab see teenus ka Eesti turule.

“Altero.ee platvorm on saadaval igale 18-aastasele ja vanemale Eesti kodanikule või residendile ja aitab laenuvajaduse korral teha targemaid finantsotsuseid,” märgib Kuusemäe, kelle sõnul säästavad tänu platvormil tehtud laenuvõrdlusele ja parima pakkumise valimisele nende kliendid keskmiselt aastas ligikaudu 1200 eurot (intressimaksete jaoks säästetavad summad võivad varieeruda).

Altero platvorm on Kuusemäe sõnul laenuvõtja jaoks parim võimalus eri pakkumiste võrdlemiseks. “Nagu te kõik teate, on turul palju eri võimalusi ning laenuandjaid ja nii kulub kliendil pankadele või pangavälistele laenuandjatele avalduse esitamiseks palju aega ja vaeva, et pakkumine saada,” põhjendab ta.

Pakkumisi lihtne võrrelda

Lisaks võib olla erinevaid pakkumisi raske võrrelda. "Laenuandjad esitavad teavet erinevalt, ühel platvormil rakenduse kasutamine aga väga palju mugavam – see säästab aega ja esitleb kõik pakkumised ühtsel viisil, nii et neid on lihtne võrrelda. Kõik teavad ju kui mugav on kasutada reisiteenuste valikuks saite nagu Booking.com, Skyscanner.net või Momondo.com. Miks me ei suhtu rahandusse samamoodi?”

Kuusemäe sõnul on Skandinaavias juba levinud platvormid, mis aitavad võrrelda ka erinevaid klientidele pakutavaid finantsteenuseid. “Meie nägemus Baltikumi turust on selline, et kasutajad valivad juhul kui otsivad veebist laenu või muud finantsiga seotud teenust, oma esimeseks kontaktpunktiks just rahanduse võrdlusplatvormi.”

Pärast taotluse tegemist Altero platvormil saab kasutaja laenuandjatelt isikupärastatud pakkumised, millest esimesed laekuvad reeglina tunni jooksul või kiireminigi.

Kasutajate edastatavad andmed ja nende krediidiskoorimisprotsess mõjutavad platvormil esitatavaid lõplikke pakkumisi. "Seetõttu on oluline anda päringu tegijal täpne teave oma sissetulekute ja võlgade, juhul kui neid on, ning muu nõutava teabe kohta,” selgitab Kuusemäe.

Taotluse esitamisega kohustusi ei kaasne

Kuusemäe sõnul on oluline märkida, et platvormil taotluse tegemine ei mõjuta kasutaja krediidiskoore ja sobivaima variandi saab klient valida ilma sellega kaasnevate kohustusteta. “Alteros avaldust täites küsib kasutaja ainult laenupakkumisi. Laen makstakse välja vaid juhul kui sõlmitakse laenuandjaga leping. Taotlejad võivad saada meie kliendihaldurilt kõne ja saada vastused kõikidele küsimustele enne tehingu allkirjastamist. Meie teenuses on oluline pakkuda klientidele kasulikku konsultatsiooni, et teha lõpuks teadlik otsus.”

Altero platvormil vahendatavad laenuvõimalused sõltuvad Altero partnerite nimekirjast - pangad, pangavälised laenuandjad ja P2P platvormid. “Praegu on meil Eestis 21 partnerit, kes moodustavad meie jaoks valikuvõimaluste kogumi ja arv kasvab."

Altero on ka partnerite vaatenurgast kasulik: "Anname laenuandjatele võimaluse valida sobivaid kliente, teostades identiteedi kontrolli, esmase krediidiskoori ja muid laenuvõtja profiili tuvastamiseks vajalikke samme.”

Altero on laenuvahendaja ehk ta on vahendajaks laenu andva ettevõtte ja laenuvõtja vahel. “Kui laenuvõtja saab laenu võtta otse ettevõttelt, siis laenumaakler võib aidata laenuvõtjal otsustada, milline laenuandja vastab laenuvõtja finantsvajadustele ja võimalustele selliste kriteeriumide alusel nagu krediidiskoor ja jooksvad kohustused. Meil on pühendunud kohalik klienditeeninduse professionaalide meeskond, kes on valmis nõustama laenuvõtjaid, kui nad vajavad laenuvõtmise protsessis finantsjuhiseid,” ütleb Kuusemäe.

Altero käivitas oma finantsvõrdlusplatvormi 2016. aasta juunis. Platvorm on teenindanud enam kui 240 000 klienti ja selle kaudu on laenatud Eestis, Lätis ja Leedus üle 250 miljoni euro. Altero meeskond koosneb enam kui 50 meeskonnaliikmest (kokku Baltikumis). Baltikumis on neil üle 70 laenupartneri ja Altero on Baltikumi turul juhtiv bränd laenumaaklerite seas. Ettevõte kuulub osaliselt meediaholding AS-ile Ekspress Grupp ja Aktiva Finance Groupile.

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist soovitame tutvuda finantsteenuse tingimustega või konsulteerida spetsialistiga.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077