Autorid: Ken Rohelaan, Jane Suu • 8. mai 2023

Palga TOP: parimad maksavad üle 10 000 euro

Tänavuse Palga TOPi tippu jõudsid nii IT-sektori esindajad kui ka hulka tippjuhte hõlmavad valdusfirmad. Mitmes firmas ulatus keskmine töötasu üle 10 000 euro.
Foto: Liis Treimann

Kui varasematel aastatel võttis Äripäev edetabeli koostamisel aluseks sisuliselt üle aasta vanad palgaandmed, siis sel korral tegime ajakohasema valiku maksu- ja tolliameti andmetega – samade andmetega, mida ettevõtjad ise on riigile edastanud.

Tabelisse hüpates võib mõni üllatuda, kui näeb eesotsas näiteks suure töötajaskonnaga ettevõtteid: ega siis ometi saa sajad või ka tuhanded inimesed nii kõrget palka? Tähelepanelikult äriühingu nime vaadates ja samal ajal töötajate arvu nähes on võimalik tuvastada, et mitmel puhul on tegu emafirma või grupi teiste firmade omanikfirmaga, kus sisuliselt on näha ettevõtte juhtivtöötajate tasud.

Oma mõju tasude kujunemisel on ka preemiatel ja koondamishüvitistel, seega tasub numbreid vaadates mõelda, mis peitub nende taga.

Kuna aastaid on Eesti keskmist palka vedanud infotehnoloogiaettevõtted, siis uurisime ka selle valdkonna liidritelt, mis trendid liiguvad. Tuleb välja, et ka seal tuleb nüüd auru välja lasta – raske aeg majanduses ulatub kaugele. Lähemalt saab lugeda artiklist "IT- ja idufirmade palgaralli põrkus päriseluga".

Järgnevas Palga TOPis toome esile 1000 Eesti parima töötasu maksjat.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077