Autor: Sirje Rank • 27. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti inflatsioon üle keskpanga soovitud sihi

Euroopa Keskpanga direktor Mario Draghi.
Foto: Scanpix/Reuters
Eurostat kinnitas üle eelmise kuu lõpul avaldatud esialgse hinnangu, mille järgi oli inflatsioonitempo jaanuaris euroalal keskmiselt 1,8%.

See on kiireim tarbijahindade tõus 2013. aastast ja märkimisväärne kiirendus võrreldes 1,1%ga detsembris. Ning võrdluseks oli 2016. aasta jaanuaris inflatsioon euroalal kõigest 0,3%. Euroopa Keskpanga mandaat on hoida inflatsioonitase euroalal soovitavalt veidi allpool 2% taset, kuid selle lähedal.

Kõige kiiremini tõusid tarbijahinnad aasta baasil jaanuaris Belgias, 3,1%. Järgnesid Läti ja Hispaania (2,9%) ning Eesti (2,8%). Euroala suurima riigi Saksamaa inflatsiooninäit oli 1,9%, mis on hoogustanud riigis arutelu, et Euroopa Keskpank peaks hakkama ülilõtva rahapoliitikat koomale tõmbama.

Kõige aeglasem oli hinnatõusu tempo jaanuaris Iirimaal, 0,2%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077