9. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordea sai miljon eurot trahvi

Nordea sai miljon eurot trahvi.
Foto: Reuters/Scanpix
Soome finantsinspektsioon leidis puudusi eakate inimeste finantsnõustamises ning tegi neljale finantsettevõttele noomituse ja trahvi.

Suurima trahvi – miljon eurot – sai Nordea pank.

Trahvi ja noomituse said lisaks Nordeale ka Helsingin Seudun Osuuspankki (400 000 eurot), Alexandria (90 000 euro) ja Investium (20 000 eurot).

Finantsinspektsioon uuris üle 70aastaste inimeste finantsnõustamist investeerimisfondidesse ja struktureeritud finantstoodetesse investeerimisel.

Uurimine ei toonud aga päevavalgele juhtumeid, kus klient oleks kahju kannatanud, lükkas Nordea süüdistusi tagasi, sest nende arvates ei ole inspektsioon piisavalt arvesse võtnud pangas juba sisse viidud parendusi. 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077