Autor: Finantsuudised.ee • 5. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV laenas ettevõtetele laenamiseks

Foto: Andres Haabu
LHV Pank sõlmis Euroopa Investeerimisfondiga (EIF) tagamata 10aastase laenulepingu summas 12,5 miljonit eurot, et suurendada väikese ja keskmise suurusega ettevõtete laenuvõimalusi.

Laenuprogrammist rahastatavad laenud jäävad vahemikku 25 000–500 000 eurot ja on mõeldud peamiselt ettevõtete kasvu toetamiseks. Laen sobib äri arendamiseks, seadmete ja masinate ostuks või muude investeeringute tegemiseks.

LHV peab EIFiga sõlmitud laenulepingu tingimuste kohaselt saadud finantseeringu summas 12,5 miljonit eurot ettevõtetele edasi laenama 24 kuu jooksul ning omalt poolt lisama täiendava omaosaluse.

„Olen rahul, et LHV-l õnnestus allkirjastada esimene laenuleping rahvusvahelise laenuandjaga. Laenuprogrammi tingimused on meile soodsad, kuna laen on meie jaoks ilma tagatiseta ja täiendavad tingimused ei sea LHV-le piiranguid ega kohustusi, mis erineks LHV sisemistest eesmärkidest,“ kommenteeris LHV finantsjuht Meelis Paakspuu.

„Kasutame ära hea võimaluse, kuidas veelgi toetada Eesti ettevõtete kasvu rahastamist. LHV likviidsuse tase on kõrge, mistõttu ei olnud majanduslikult otstarbekas kasutusele võtta suuremat krediidiliini. Sõlmitud tehing on aga siiski märgilise tähendusega, võimaldades tulevikus kaasata vahendeid rahvusvahelistelt rahaturgudelt, et finantseerida Eesti ettevõtteid soodsatel tingimustel,“ lisas Paakspuu.

Vastavalt LHV Panga ja EIFi kokkuleppele pakub LHV väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele täiendavaid finantseerimisvõimalusi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077