18. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV kasvatas kasumit

LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu.
Foto: Andras Kralla
LHV Group teatas oma esimese kvartali tulemused, millest selgus, et ettevõtte puhaskasum tõusis 5,1 miljoni euroni.

Selle aasta esimeses kvartalis kasvas AS LHV Groupi puhaskasum (eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes) 46% 5,1 miljoni euroni. Pank teenis 4,3 miljonit kasumit, varahaldus 0,7 miljonit ja Leedu äriüksus 0,3 miljonit. Börsifirma omakapitali tootlus oli esimeses kvartalis 17,1%.

Käive suurenes aastatagusega võrreldes 30% 13,8 miljoni euroni.

Neljanda kvartaliga võrreldes läks kehvemini

Võrreldes eelmise aasta neljanda kvartaliga kukkus kasum 12% (neljandas kvartalis teenis ettevõte 5,735 miljonit eurot kasumit) ja käive langes 1,5%.

Toomsalu sõnul jäädi neljanda kvartali tulemustele alla, sest tulumaksukulu kasvas 0,9 miljoni euro võrra. Samal ajal toetas kasumit ka klientide kõrge aktiivsus ja tugev krediidikvaliteet.

LHV konsolideeritud laenuportfell kasvas kolme kuuga (võrreldes 2016. aasta neljanda kvartaliga) 8 miljoni euro võrra 546 miljoni euroni. Konsolideeritud hoiused kasvasid 22 miljonit eurot 798 miljoni euroni. LHV juhitud fondide koondmaht suurenes kvartaliga 46 miljoni euro võrra, ulatudes 1020 miljoni euroni.

„Kvartalit iseloomustasid tugevad majandustulemused, hea kliendibaasi kasv, mitmed uued tooted ja tunnustused, tegus aktsionäride üldkoosolek ning vastuvõetud otsus esimeste dividendide maksmiseks,“ ütles LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu.

Panga klientide hulk kasvas ühe kvartaliga enam kui 5000 võrra ja koguarv ületas 117 000.

Autor: Mait Kraun, Äripäev

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077