Autor: Finantsuudised.ee • 12. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV püsib plaanist ees

LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu.
Foto: Andras Kralla
LHV Groupi teatel oli ettevõtte konsolideeritud puhaskasum augustis 1,3 miljonit eurot ja augusti lõpu seisuga edestab puhaskasum finantsplaani 0,4 miljoni euro võrra.

Suurematest üksustest teenis pank 0,6 ja varahaldus 0,7 miljonit eurot. Grupi aktsionäride osa kasumist moodustas 1,2 miljonit eurot.

LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu märkis börsiteate vahendusel, et august oli kõigi oluliste alustrendide osas hea kuu – põhilised ärimahtude näitajad hoiuste, laenude ja fondide mahtude näol on jätkanud kasvu.

Toomsalu sõnul lisandus kuu jooksul pangale 1700 uut klienti ning rekordilised tulemused saavutati kaardimaksete vastuvõtmises ja kaupmeeste juures pangakaardi kasutamises. „Hea meel on, et passiivsete pensionifondide võrdluses oli LHV Pensionifond Indeks augustis parima tootlusega,“ lisas ta.

Tulemused sisaldavad ettevõtte teatel tavapärasest suuremaid kulusid seoses turunduskulude ja laenude allahindlusega.

„Portfelli krediidikvaliteet on siiski hea, põhjalikuma jälgimise all on üksikud kliendid,“ märkis Toomsalu. „Augustis kehtestati LHV Groupi minimaalseks koguomavahendite suhtarvuks 15,06% (seni kehtis 16,19%). Aasta kaheksa kuu põhjal suudame finantsplaani täita, järgmisi kuid näeme pigem tugevatena. Prognoositavat 21,8 miljoni euro suurust kasumit hetkel muutmas pole, augusti lõpu seisuga edestame finantsplaani 0,4 miljoni euro võrra.“

LHV aktsia hind on aasta algusest Tallinna börsil kallinenud ligi 19% võrra, 11,6 eurole.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077