Autor: Finantsuudised.ee • 23. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustuslepingute tõus tagas ERGOle hea kvartali

Taivo Saar, Ergo Life Insurance Eesti filiaali elu- ja ravikindlustuse juht.
Foto: Andras Kralla
ERGO Baltikumis näitas 2017. aasta esimeses kvartalis häid tulemusi ja suurendas ka turuosa.

Kindlustuspreemiad mahuga 57,4 miljonit eurot kasvasid eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 15,7%, 2016. aasta I kvartalis 49,61 miljonit eurot. Aruandeperiood lõppes 1,71 miljoni euro suuruse kasumiga, eelmisel aastal oli samal perioodil kahjum 2,9 miljonit eurot.

Esimese kvartali jooksul maksti ERGOs Baltikumi klientidele välja 29,12 miljoni euro ulatuses hüvitisi, mis on ligi 9,1% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal – 2016. aasta I kvartalis maksti välja 26,7 miljonit eurot.

Baltikumi üldine kindlustusturg kasvas viimase kahe kuuga 10,7%, kuid ERGO ületas selle tulemuse 3,6%ga. ERGO turuosa kasvas 14,1%-lt 14,6%ni.

ERGO kindlustusettevõtete juht Balti riikides dr Kestutis Bagdonavičius tõdes, et 2017. aasta algas väga tugeva kvartaliga: „Kõik kolm Balti riiki on näidanud kindlustuslepingute mahtude tõusu. See tulemus on vastavuses kahjukindlustuse kasvustrateegiaga, mis keskendub protsesside automatiseerimisele, investeeringutele IT valdkonnas, paindlikule hinnastamisele ning kliendikesksusele. ERGO Insurance SE kindlustuse tehniline tulemus on paranenud tänu riskijuhtimisele. Samuti on vähenenud suurte nõuete sagedus. Me oleme rahul ka ERGO Life Insurance SE mahtude suurenemisega.“

Esimeses kvartalis kasvasid bruto kindlustuspreemiad Balti riikides tänu liiklus-, kasko- ja varakindlustuse kasvustrateegiatele, samal ajal kui elukindlustuse valdkonnas tagas edu tervisekindlustus.

Väljamakstud hüvitiste summa 29,12 miljonit eurot on suurem kui eelmisel aastal. Suuremad kahjuhüvitised olid peamistes ärisuundades: liikluskindlustus, kaskokindlustus ja varakindlustus.

Kõige suurem varakahju oli Leedus seoses ärihoone ja -seadmete põlengu ning ärikatkestusest tulenevate kahjudega, see ulatus 0,6 miljoni euroni. Läti suurim kahju ületas 0,2 miljonit eurot, tegemist oli erahoone põlenguga. Kõige suurem Eestis registreeritud kahju oli seoses liikluskindlustusega ja ületas 0,17 miljonit eurot.

 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077