Autor: Finantsuudised.ee • 17. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO maksis esimesel poolaastal 69 miljonit eurot hüvitist

Foto: Andras Kralla
Kindlustusfirma ERGO kasvatas aasta esimeses pooles Baltikumis nii kindlustuspreemiaid, kasumit kui ka turuosa. Aasta esimese kuue kuuga maksti Baltikumi klientidele välja 69 miljoni euro ulatuses hüvitisi. Poolaasta kasum ulatus kolme riigi peale 3,43 miljoni euroni.

ERGO Baltikumi kindlustuspreemiad küündisid tänavu esimesel poolaastal 111 miljoni euroni (2016. aasta samal perioodil 96 miljonit eurot). Kui Baltikumi kindlustusturg tervikuna kasvas selle ajaga 14,4%, siis ERGO kasv ulatus 16,7%ni. ERGO turuosa oli 2017. aasta esimesel poolaastal 14,2% (2016. aasta samal ajal 13,9%).

„Balti riikide varakindlustuses on kindlustuspreemiate mahud tõusnud kõikides ärisuundades. Võrreldes varasemaga on kõige enam kasvanud ravikindlustuse segment, elukindlustuses oleme keskendunud tooteportfelli ümberkujundamisele. Väljamakstavate nõuete hulk on Balti riikides suurenenud ning see õigustab meie eesmärki pakkuda kahju korral parimat ja kindlat teenust,” kommenteeris ERGO kindlustusettevõtete juht Balti riikides dr Kęstutis Bagdonavičius.

Esimese poolaasta suurimad kahjud tulid liiklus-, kasko- ja varakindlustuse valdkondadest. Kõige suurem nõue suuruses 650 000 eurot registreeriti Leedus seoses ärihoone- ja seadmete põlenguga. Eestis olid suuremad kahjud tingitud põlengutest ja raskete tagajärgedega liiklusõnnetustest.

Tallinnas toimus kaks suuremat eluhoone põlengut, mille eeldatav kahju suurus ületab mõlemal juhul 100 000 euro piiri. Samuti sai tulekahjudes kannatada ärihooneid, mille puhul võib eeldatav kahju olla kuni 100 000 eurot. Esimesel poolaastal registreeris ERGO ka mitu teadet üliraskete tagajärgedega liiklusõnnetustest, milles lisaks sõidukitele sai raskelt vigastada ka mitu inimest. Neist ühel juhul võib kindlustusandja pikaajaline hüvitamiskohustus tulenevalt vigastatud isikute vanusest ja vigastuste raskusest ulatuda ka üle 300 000 euro.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077