14. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohalike omavalitsuste finantsvõimekust ootavad ees proovikivid

Pirgit Lohk, rahandusministeeriumi kohalike omavalitsuste finantsjuhtimise osakonna peaspetsialist.
Foto: erakogu
Kohalike omavalitsuste finantsvõimekus on praegu aegade suurim. Siiski ootab lähiaastatel ees mitu proovikivi, millest jagu saamiseks läheb tarvis senisest enam fokuseeritud ja teadmispõhist finantsjuhtimist.

Viimane ülemaailmne majanduskriis tõstis teravalt esile vajaduse tõhustada riikide senist eelarvepoliitikat. Ühelt poolt on seda vaja selleks, et tagada makromajanduslik stabiilsus ja jätkusuutlikkus ning teiselt poolt selleks, et kujundada finantsinstitutsioonides ja potentsiaalsetes investorites riigi kui usaldusväärse partneri mainet. Riigi eelarvepoliitika on mitmetasandiline ja hõlmab nii keskvalitsust kui ka kohalikke omavalitsusi, mistõttu on suur vajadus osata hinnata ka omavalitsuste finantsseisundit ning selle jätkusuutlikkust.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077