Autor: Finantsuudised.ee • 22. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahandusministeerium laieneb igasse maakonda

Riigihalduse minister Jaak Aab.
Foto: Andras Kralla
Maavalitsuste tegevuse lõpetamise tõttu alustab uuest aastast rahandusministeeriumi koosseisus tööd regionaalhalduse osakond, mis võtab üle mitmed maavalitsuste senised ülesanded. Osakonda luuakse maakondlikud talitused, kus hakkavad sõltuvalt maakonna suurusest töötama 3–10 töötajat.

„Uuest aastast lõpetavad maavalitsused oma tegevuse ning nende ülesanded jagatakse ära riigiasutuste ja kohalike omavalitsuste vahel. Osa ülesandeid saab endale ka rahandusministeerium ning seetõttu otsustasime luua ministeeriumisse uue osakonna,“ ütles riigihalduse minister Jaak Aab. „Samas hakkab uuel osakonnal olema igas maakonnas talitus ning see tähendab, et senised maavalitsuste töökohad, mis on jätkuvalt piirkonnas vajalikud, jäävad maakonda alles ning pealinna me neid ei too.“

Uue osakonna ülesanded on:

- kohalike omavalitsuste nõustamine;

- haldus- ja asustusüksuse piiride muutmise korraldamine;

- arvamuste andmine maakonda puudutavates valdkondlikes poliitikates, regionaalpoliitika kavandamisel ja väljatöötamises osalemine;

- maakonnaplaneeringute ja riigi eriplaneeringute koostamise korraldamine;

- järelevalve tegemine kohalike omavalitsuste planeeringute üle ja kohalike omavalitsuste nõustamine planeeringute küsimustes;

- riigi teenuste osutamise koordineerimine maakonnas;

- järelevalve tegemine kohalike omavalitsuste üle vara tagastamise ja kompenseerimise valdkonnas;

- omandireformi alaste menetlustähtaegade määramine.

Uues osakonnas hakkab olema 85 töökohta. Kõik töökohad jaotuvad ära 15 talituse vahel ning igasse maakonda jääb alles vähemalt talituse juht, planeerija ja arhivaar. Rahandusministeeriumi senine regionaalhalduse osakond muutub regionaalhalduspoliitika osakonnaks.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077