21 juuni 2017
Uudised
Ainult tellijale

Abina saadud vara hindamisel tuleb läbi murda regulatiivsete vastuolude puntrast

Foto: pixabay.com

Eesti raamatupidamise hea tava näeb ette varade arvestuse soetusmaksumuses või turuväärtuses. Viimasel kümnendil on toimunud pidev liikumine turupõhise arvestuse poole. Oluline roll turupõhise arvestuse kasutamisel on nii IFRSi standardite otsesel ülevõtmisel ettevõtetes ja asutustes kui ka kohalike raamatupidamisstandardite muutmisel IFRSi põhimõtetele vastavaks, kirjutab EL Konsulti tegevpartner Marko Err.

Näiteks 2001. aastal koostatud kohalike ja rahvusvaheliste standardite võrdlusest toodi välja, et enamiku riikide raamatupidamise standardid ei vasta just põhivara arvestuses IFRSile. Sel ajal ei nõudnud kohalikud standardid üldiselt põhivarade hindamist turuväärtuses.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Finantsjuhtimise Infolehe paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Kaspar Kitsing
  Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: 569 549 79