21. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Abina saadud vara hindamisel tuleb läbi murda regulatiivsete vastuolude puntrast

Foto: pixabay.com
Eesti raamatupidamise hea tava näeb ette varade arvestuse soetusmaksumuses või turuväärtuses. Viimasel kümnendil on toimunud pidev liikumine turupõhise arvestuse poole. Oluline roll turupõhise arvestuse kasutamisel on nii IFRSi standardite otsesel ülevõtmisel ettevõtetes ja asutustes kui ka kohalike raamatupidamisstandardite muutmisel IFRSi põhimõtetele vastavaks, kirjutab EL Konsulti tegevpartner Marko Err.

Näiteks 2001. aastal koostatud kohalike ja rahvusvaheliste standardite võrdlusest toodi välja, et enamiku riikide raamatupidamise standardid ei vasta just põhivara arvestuses IFRSile. Sel ajal ei nõudnud kohalikud standardid üldiselt põhivarade hindamist turuväärtuses.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077