Autor: Finantsuudised.ee • 15. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus kinnitas finantsinspektsiooni nõukokku Valdur Laidi

Valdur Laid
Foto: Andras Kralla
Valitsus kinnitas rahandusministri ettepanekul finatsinspektsiooni nõukogu uueks liikmeks maksu- ja tolliameti peadirektori Valdur Laidi, kes vahetab ametis välja riigikogu liikme Valdo Randpere.

Valdur Laid on olnud alates 1. juunist maksu- ja tolliameti peadirektor ning tal on enam kui 20aastane juhtimiskogemus telekommunikatsiooni-, finants- ja avalikust sektorist.

Samuti kinnitas valitsus rahandusministeeriumi kantsleri Veiko Tali nõukogus jätkamise. Veiko Tali on rahandusministeeriumi kantsler 2011. aastast ja finantsinspektsiooni nõukogu liige aastast 2001.

Vastavalt finantsinspektsiooni seadusele on nõukogu liikme volituste tähtaeg kolm aastat nõukogu liikmeks nimetamisest.

Finantsinspektsiooni nõukogu koosneb kuuest liikmest. Ametikoha järgi on nõukogu liikmed rahandusminister Toomas Tõniste ja Eesti Panga president Ardo Hansson. Lisaks kuuluvad nõukokku keskpanga asepresident Madis Müller ja keskpanga nõukogu liige Rein Minka.

Nõukogu nimetatavatest liikmetest nimetab pooled rahandusministri ettepanekul Vabariigi Valitsus ja pooled Eesti Panga presidendi ettepanekul Eesti Panga Nõukogu.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077