16. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finantsinspektsioon selgitab, mis saab neile esitatud kaebustest edasi

Finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve divisjoni juht Hannes Oja.
Foto: Maris Ojasuu
Finantsinspektsioonile esitati eelmisel aastal finantsteenuste kohta kokku 174 kaebust, mis on 62 kaebust rohkem kui eelneval aastal. Mis saab aga kaebustest edasi, kommenteeris finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve divisjoni juht Hannes Oja.

„Finantsinspektsioonil on kaebuse menetlemisel finantsteenuse tarbija jaoks eelkõige selgitav roll, meil ei ole õiguspädevust lahendada kliendi ja finantsteenuse pakkuja vahel tekkinud vaidlust.

Pärast kliendikaebuse laekumist me hindame, kas tõstatatud probleem kuulub finantsinspektsiooni vastutusalasse. Kui see on nii, siis saame juba täiendava info kogumiseks pöörduda vastava teenusepakkuja poole.

Järgnev lahenduskäik võib olla erinev – on olukordi, kus pärast finantsinspektsiooni tehtud järelepärimist saab probleem kliendi jaoks soovitud lahenduse. On ka selliseid olukordi, kus me saame pöördumise teinud kliendile selgitada tema õigusi ja tõstatatud probleemiga seonduvaid õigusnorme ning vajadusel suunata ta vastava ametiasutuse poole.

Kaebuste lahendamise pädevus on kohtul või teatud piires ka tarbijakaitseametil. Samuti on väga head eeskuju näidanud kindlustussektor, kes korraldab ise kohtueelset kindlustusvaidluste lahendamist.

Vaatamata sellele, et me ei saa iga kord vaidluse lahenemisele kaasa aidata, on kaebustes esitatud etteheited oluliseks sisendiks finantsinspektsiooni järelevalvealasele tööle,“ selgitab Hannes Oja.

Loe kaebuste kohta lähemalt SIIT.

Autor: Bret Metsküla, finantsuudised.ee

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077