Autor: Finantsuudised.ee • 17. august 2017

Omniva ei pea toiduvedudega jätkamist mõistlikuks

Autor: Meeli Küttim

Omniva on toiduvedude pakkumisega Tallinnas ja selle lähiümbruses katsetanud üle aasta ning otsustanud selle teenusega mitte jätkata.

Katsetuse käigus on Omniva analüüsinud teenuse osutamise kulusid ja erinevate tööprotsesside efektiivsust ning jõudnud järeldusele, et konsolideerimine toiduvedude puhul efekti ei anna ja klassikaline logistikamudel selle äri puhul ei toimi. Lisaks on selgunud, et tarnepiirkondade laienedes ja sarnase logistikaprotsessiga jätkates ei oleks teenuse osutamine enam majanduslikult jätkusuutlik.

„Omniva on olnud ja on edaspidi logistkaturul innovatsiooni kõrgelt hindav ja just seepärast sellised piloteerimisi ette võetaksegi,” ütles Omniva pakiäri valdkonna juht Sten Argos. „Antud pilot on andnud väga hea sisendi, kuidas tänapäeva logistilised protsessid peavad muutuma ning kui kiiresti muutuvad klientide vajadused erinevate teenuste tarbimisel.”

Arvestades senise koostöömudeli protsesse, selle alusel kujunevat teenuse hinda, partnerite soove teeninduspiirkondade ja muude teenuse osutamise üksikasjade osas ning iga jaeketi soovi ka oma brändinguga rohkem nähtaval olla, on igal ketil otstarbekam ise oma toiduvedusid korraldada.

„Teenus on lõppklientide hulgas populaarne ja toidukullerite töö sai klientide suurepärase tagasiside osaliseks. Turu arenedes ja praeguse piloodi kogemuste tulemusi analüüsides ei saa välistada, et Omniva võib tulevikus toiduvedude juurde naaseda. Seda siis juba eraldi sellise teenuse tarbeks üles ehitatud protsessi ja lahendustega,” kommenteeris Argos. 

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 667 0405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077