Autor: Finantsuudised.ee • 20. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus pank Luminor alustab tegevust 1. oktoobrist

Eestis hakka uut panka juhtima Gunnar Toomemets.
Foto: Urmas Kamdron
Eelmisel nädalal andis Euroopa Komisjon heakskiidu Nordea ja DNB tegevuse ühendamisele Eestis, Lätis ja Leedus. Tehing viiakse lõpule tänavu 1. oktoobril, mille tulemusel luuakse Baltimaades uus finantsteenuste osutaja Luminor.

DNB ja Nordea Baltikumi äride ühendamisel sünnib pank, mis tugineb Põhjamaadest saadud kogemustel ja kliendikesksusel ning on loodud siinsete inimeste ja ettevõtete jaoks. Luminori eesmärk on saada juhtivaks finantsteenuste pakkujaks Baltikumis.

Pärast tehingu lõpule viimist alustab juhatuse esimees Erkki Raasuke koos uue juhtkonnaga panga ülesehitamist. Eestis hakkab Luminori juhtima Gunnar Toomemets.

Klientide teenindamine alates 1 oktoobrist

Kuni tehingu lõpule viimiseni jätkavad mõlemad pangad tööd eraldiseisvalt. Pankade ühendamine klientide teenindamist ei mõjuta ja see jätkub tavapärasel viisil.

Klientide kontonumbrid, lepingud ja maksekaardid, pangakoodid ning salasõnad jäävad mõneks ajaks endiseks. Lisaks kehtivad lepingulised kohustused ja Luminor pakub finantsteenust endisel viisil edasi. Pangakontode ja maksete töötlemine jätkub samuti tavapäraselt ja muudatusi pangasüsteemides esialgu ei tehta. Kliendid saavad kasutada edasi ka oma harjumuspäraseid panganduslahendusi, sh interneti- ja mobiilipanka.

Muudatused toodete ja teenuste valikus tehakse teatavaks lähitulevikus panga info- ja teeninduskanalite kaudu. Seoses äride ühendamise protsessidega võib perioodil 28.09–1.10.2017 esineda katkestusi Nordea ja DNB pangasüsteemide, sularahaautomaatide ja kaardimaksete töös. 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077