Intervjuud Johanna Treeck, Politico

Eesti Panga president vaidleb Euroopa Keskpanga presidendile vastu

Ardo Hansson, Mario Draghi
Eesti Panga president Ardo Hansson ja Euroopa Keskpanga president Mario Draghi.Foto: epa

Euroala riigid ei tohiks liialt loota üha tihedamale eelarvepoliitilisele koostööle ja Euroopa rahandusministrile, mis raskustes riike aitaks, ütleb Eesti Panga president ja Euroopa Keskpanga nõukogu liige Ardo Hansson, kes kuulub rangema rahapoliitika pooldajate hulka.

Niikaua kui eelarvevõimekus on ainult nendel euroala liikmesriikidel, millel läheb juba niigi hästi, ei lahenda kulutuste suurendamine Hanssoni sõnul euroala majandusraskusi ja võib avaldada isegi vastupidist mõju. Tema seisukoht käib risti vastu EKP presidendi Mario Draghi omale, kes on kõiki eelarvepoliitilise manööverdamisruumiga riike üles kutsunud seda kasutama.

„Minu meelest ei toeta rahaliidu pikaajalist jätkusuutlikkust olukord, kus inimestel kästakse teha midagi, mis ei ole nende seisukohast loogiline,” ütles Hansson Politico-le antud intervjuus.

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. October 2017, 18:38

Finantsuudised.ee toetajad: