Uudised Villu Zirnask, Finantsjuhtimise Infoleht

IKT-ga saab kaasavale eelarvemenetlusele tiivad anda

Inimesed, arvuti

Eesti kohalikud omavalitsused võiksid rohkem kasutada info- ja kommunikatsioonitehnoloogia võimalusi, et haarata eelarveprotsessi kaasa enam osalejaid, kirjutab Jelizaveta Krenjova TTÜ Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudis kaitstud doktoritöös.

Kaasav eelarvemenetlus (KEM) on Krenjova sõnul katustermin paljudele maailmas kasutusel olevatele kaasamispraktikatele.

Ühe enamlevinud KEM-i definitsiooni kohaselt võimaldab kaasav eelarvemenetlus esinduskogudesse mittevalitud kodanike osalemist avaliku raha kasutamise planeerimisel ja investeerimisel. Selle definitsiooni järgi peab avalike vahendite kasutamise üle otsustamise protsess vastama järgmisele viiele tingimusele, et saaks rääkida kaasavast eelarvemenetlusest:

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. January 2018, 15:43

Finantsuudised.ee toetajad: