11. aprill 2018
Ainult tellijatele

Kummad on siis paremad investorid: naised või mehed?

Tõusval turul teenib rohkem see, kes võtab suurema riski, ja vähemalt ajavahemikul 2011–2016 võtsid mehed suurema riski.
Autor: shutterstock.com

Kas erainvestorite käitumisel esineb erinevusi, mis tulenevad nende soost ja vanusest? Leho Laul leiab EBSis kaitstud magistritöös, et ajavahemikul 2011–2016 saavutasid mehed rühmana parema tulemuse kui naised.

„Meeste keskmine riskiga korrigeeritud tulu oli 0,3% kuus võrreldes naiste 0,1%ga kuus,“ kirjutab Laul magistritöös, mille pealkiri on „Lihtaktsiad ja erainvestorid Nasdaq OMX Balti väärtpaberiturul: soo, vanuse ja portfelli suuruse mõju riskiga korrigeeritud tulule“. Riskiga korrigeerimata tulu erinevus oli palju suurem: meestel 3,2% ja naistel 0,6%.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077