11. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kummad on siis paremad investorid: naised või mehed?

Tõusval turul teenib rohkem see, kes võtab suurema riski, ja vähemalt ajavahemikul 2011–2016 võtsid mehed suurema riski.
Foto: shutterstock.com
Kas erainvestorite käitumisel esineb erinevusi, mis tulenevad nende soost ja vanusest? Leho Laul leiab EBSis kaitstud magistritöös, et ajavahemikul 2011–2016 saavutasid mehed rühmana parema tulemuse kui naised.

„Meeste keskmine riskiga korrigeeritud tulu oli 0,3% kuus võrreldes naiste 0,1%ga kuus,“ kirjutab Laul magistritöös, mille pealkiri on „Lihtaktsiad ja erainvestorid Nasdaq OMX Balti väärtpaberiturul: soo, vanuse ja portfelli suuruse mõju riskiga korrigeeritud tulule“. Riskiga korrigeerimata tulu erinevus oli palju suurem: meestel 3,2% ja naistel 0,6%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077