23. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink läheb Helsingi börsile

Foto: Andras Kralla
Tallink Grupp teatas täna Tallinna börsile, et kavatseb noteerida ettevõtte aktsiad ka Nasdaq Helsingi väärtpaberibörsil.

Tallink Grupi nõukogu võttis otsuse vastu sel nädalal toimunud koosolekul kontserni juhatuse ettepanekul. Otsuse alusel alustatakse teisese noteerimise ettevalmistamisega Helsingi börsil. Eeldatavasti leiab noteerimine aset varasügisel. Tallink Grupi aktsiad jäävad endiselt noteerituks ka Nasdaq Tallinna väärtpaberibörsil.

„Teisene noteerimine muudab Tallink Grupi aktsiad investoritele senisest laiemalt kättesaadavaks ning Helsingi börs on selleks loomulik valik, kuna Soome turg on üks meie olulisematest koduturgudest,“ selgitas kontserni otsust ja plaane ASi Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

„Aktsiate noteerimisega Helsingi börsil loome investoritele täiendavad võimalused Tallink Grupi aktsiatega tehingute tegemiseks ning pakume soomlastele taas võimalust kergemini panustada ajaloolise kaubamärgi Silja Line’i ning terve Tallink Grupi tegevusse,“ lisas Nõgene.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077