Autor: Finantsuudised.ee • 10. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis riskid valitsevad laenupõhiselt ühisrahastatud kinnisvarainvesteeringute juures?

Juuni alguses Tallinna eksklusiivses Volta Loftide kortermajas toimunud tulekahju oli erakordne mitte ainult oma suure ulatuse, vaid ka selle poolest, et enam kui tuhande kinnisvaraprojekti investeerinud ühisrahastusinvestori jaoks realiseerus tulekahju näol üks operatsiooniriskidest. Taoline sündmus võiks tõstatada diskussiooni selle kohta, milliste riskidega peaks arvestama ühisrahastusplatvormide kaudu investeerimisel, kirjutas Anna Netšajeva Tartu Ülikoolis kaitstud magistritöös „Laenupõhiselt ühisrahastatud kinnisvaraga kaasnevad investori riskid“.

Eestis peetakse kinnisvara turvaliseks ja inflatsioonikindlaks raha paigutamise võimaluseks, eriti madalate intressimäärade tingimustes. Vaadates, kui kiirelt märgitakse täis avatud investeerimisobjektid, võib mitteteadlikul ja algajal investeerimishuvilisel tekkida tunne, et tegemist on tõepoolest kui mitte päris riskivaba, siis vähemasti väga madala riskitasemega investeerimisvõimalusega.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077