Autor: Finantsjuhtimise Infoleht • 22. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paavo Siimann: efektiivsuse hindamiseks tasub kasutada efektiivsusmaatriksit

Efektiivsustaseme analüüsimise peamine probleem on see, et ettevõtte efektiivsustaset kui mitmetahulist nähtust ei saa hinnata ühe näitarvu põhjal ja mitme näitaja alusel on seda keeruline teha, kirjutab Paavo Siimann tänavu Tallinna Tehnikaülikoolis kaitstud doktoritöös „Usage of Efficiency Matrix in the Analysis of Financial Statements“ („Efektiivsusmaatriksi kasutamine finantsaruannete analüüsimisel“).
Paavo Siimann
Foto: Ivar Kuldver

Siimanni põhieesmärk oli demonstreerida, et probleemi lahendamiseks on sobilik kasutada efektiivsusmaatriksi kontseptsiooni, mida kirjeldas esimest korda 1977. aastal Eesti akadeemik Uno Mereste. Doktoritöös on süstematiseeritud 1980ndatest kuni praeguseni olulisemad uuringud, kus on kasutatud efektiivsusmaatriksi kontseptsiooni.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077