Autor: Finantsuudised.ee • 3. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis on uus pank

Finantsinspektsioon andis ASile Koduliising üle Euroopa Keskpanga väljastatud krediidiasutuse tegevusloa otsuse. Äriühingu uueks nimeks krediidiasutusena saab Holm Bank AS.
Paremalt Arne Veske, Indrek Julge, Kaido Veske
Foto: Holm Bank

Koduliising on Haapsalu ettevõtja Arne Veske asutatud ettevõte. „Oleme tegutsenud Haapsalus 23 aastat ja katnud sealt kogu Eesti. Meil on 1100 partnerit enam kui 2000 müügikohaga. Oleme neile senise koostöö eest tänulikud ja pakume nüüd veelgi laiemaid võimalusi. Suur tänu kõigile meie 350 000 kliendile. Ka teie jaoks on tulemas palju uut,“ lausus Holm Bank ASi omanik Veske.

„Holm Bank AS on pereettevõte. Seda juhtis pikka aega Arne Veske. Alates 2012. aastast vastutas arengu eest minu õde Kelly Veske. Perekesksus võimaldab ellu viia rahulikumat ja pikaajalisemat strateegilist plaani,” ütles panga nõukogu esimees Kaido Veske.

Täna juhib uut panka ligi 20aastase panganduse kogemusega Indrek Julge. „Pank jätkab kõigi Liisi kaubamärgi all populaarseks saanud toodete pakkumist. Need on eeskätt järelmaks, väikelaen ja krediitkaart. Uute toodetena toome turule hoiused ja lisaks veel mitmeid lahendusi väikeettevõtetele,” lisas Julge.

Holm on esimene finantsasutus Eestis, millele on tegevusloa andnud Euroopa Keskpank. Võimalus kaasata hoiuseid aitab ettevõttel kiiremini realiseerida oma kasvuplaane. Eesti panganduse kõrge tehnoloogiline tase annab uuele pangale head eeldused laienemiseks teistesse Euroopa riikidesse.

Fakte

• Holm Banki eelkäija on Liisi järelmaksu pakkuv Koduliising AS. Koduliising on 23-aastase ajalooga Haapsalus tegutsev täielikult kodumaisel kapitalil põhinev ettevõte, mille ainuomanik on Arne Veske.

• Liisi kasvas pangaks ja uuel nimel on Läänemaa juured. Holmid on väikesaared, laiud.

• Läbi aegade on Koduliising ASi teenuseid kasutanud 350 000 klienti. Liisi järelmaksu saab taotleda üle 1100 koostööpartneri juures rohkem kui 2000 müügikohas.

• Esimese mittekrediidiasutusest laenuandjana tõi Koduliising AS 2017. aasta kevadel turule Liisi kaardi, mis võimaldab kogu maailmasjärelmaksuga osta kõiki kaupu ja teenuseid.

• Euroopa Keskpank andis Holm Bank ASile tegevusloa 3. aprillil 2019, Koduliising AS esitas taotluse Finantsinspektsioonile krediidiasutuse tegevusloa saamiseks aasta varem, 2018. aasta aprillis.

• Holm Bank alustab tegevust ainulaadsena Euroopas, jäädes täielikult perekonna omanduses olevaks pangaks. Holm Bank on 100protsendiliselt Eesti kapitalil põhinev ettevõte.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077