Autor: Finantsuudised.ee • 15. mai 2019

Kuidas teha innovatsiooni finantssektoris? FinReg sel aastal Tallinnas, fookuses andmed

2017. aastal advokaadibüroo Cobalt initsiatiivil ellu kutsutud ülebaltiline finantssektorile ning selle regulatsioonidele ja innovatsioonile pühendatud konverents FinReg toimub sel aastal Tallinnas.
Tallinn Nasdaqi juht Kaarel Ots juhtimas FinReg 2018 paneeli.
Foto: erakogu

Advokaadibüroo COBALT partneri ning pangandus- ja finantsõiguse valdkonna kaasjuhi Kristel Raidla-Taluri sõnul hakati konverentsi korraldama just eesmärgiga tekitada finantssektoris tegutsevatele ettevõtjatele ja regulaatoritele võimalus avatud aruteluks. Kui palju aitavad regulatsioonid valdkonna arengule kaasa ja kuivõrd saavad ettevõtte arengule komistuskiviks?

Kaks aastat tagasi Riias toimunud konverentsil jäi kõlama mõte, et turul on ruumi nii traditsioonilise panganduse kui ka digiajastu teenuste jaoks. Küll aga leiti, et alustaval ettevõttel kulub ebaproportsionaalselt palju aega, raha ja jõupingutusi õiguslike ja regulatiivsete probleemide ületamiseks.

Vaata kava ja registreeri siin.

Tänaseks on laialdaselt levinud praktika, et n-ö suurpangad teevad aina enam koostööd fintech-ettevõtetega ja investeerivad neisse. Heaks näiteks on kasvõi kolmandat korda Swedbanki ja Startup Wise Guysi koostöös läbi viidav finantstehnoloogia iduettevõtetele keskenduv kiirendiprogramm Wise Guys Fintech. Aasta alguses avaldas SEB uudise, et käivitab koostöös Mastercardi ja NFT Venturesiga Eestis Lighthouse’i programmi, mis on mõeldud nutikatele Balti fintech’idele oma toote edasiarendamiseks ning koostöösuhte süvendamiseks pankade ja investoritega.

Sel kevadel toimuva FinRegi konverentsi fookusesse võetakse andmed. Keskendutakse küsimustele, mis on seotud andmete kogumise ja töötlemisega finantssektoris, ning uuritakse, milliseid võimalusi loovad andmed innovatsioonile. Kuivõrd konverentsi toimumise ajaks saab isikuandmete kaitse üldmääruse jõustumisest aasta, on hea võimalus teha esimesi järeldusi.

Vestlusringi oleme kutsunud muu hulgas esindajad Bigbankist, Luminorist, Monesest, Funderbeamist, Inbankist, SEBst ja Bank of Lithuaniast. Loomulikult saab sõna ka Finantsinspektsioon.

Konverents toimub koostöös ajalehega Äripäev, uudisteportaaliga Finantsuudised.ee, Läti meediaväljaandega Dienaz Bizness, Eesti Pangaliidu, FinanceEstonia ja Finance Latvia Associationiga.

Registreeri konverentsile siin.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077