Autor: Finantsuudised.ee • 28. mai 2019

Maksuekspert Tõnis Elling liitus EY Eestiga

Rohkem kui 20 aastase kogemusega käibemaksuekspert Tõnis Elling liitus EY Eesti maksuosakonnaga, keskendudes peamiselt kaudsete maksude valdkonnale.
Tõnis Elling
Foto: erakogu

„Käibemaks on vaieldamatult üks keerulisemaid makse Euroopa Liidus: kui midagi läheb valesti, on tagajärjed kulukad, kuna tehinguväärtused on tihti suured. Parem on enne mõelda ja konsulteerida ning siis tegutseda. Kuigi käibemaks on EL-i tasemel reguleeritud ja üldraamistik paigas, siis paljud liikmesriigid on endale välja kaubelnud erisusi. Seega peab rahvusvahelist äri tehes nendest teadlik olema selleks, et vältida ebameeldivaid üllatusi,“ ütleb Tõnis.

„Oleme tihti suurte tehingute juures nõustajana ja igapäevases töös keskendume maksuriskide ennetamisele ning probleemsetes valdkondades turvaliste lahenduste leidmisele. Maksuameti eesmärk ei ole ja ta ka ei jõua kõiki kontrollida. Sageli näeme, et hooletult võetud maksuriskid mõjutavad negatiivselt ettevõtte müüki ja müüja ei saa väärtust, mida oleks oodanud,“ sõnas EY Eesti partner ja juhatuse liige Ranno Tingas.

„Maksundus on väga lai ala, kõik kliendid ja nende vajadused on erinevad. Ootan põnevusega uusi väljakutseid, sest valdkond on nii suur ja lai, et ka peale 20 aastat õpin iga päev midagi uut. Ikka ja jälle on võimalik leida uusi ning huvitavaid projekte, mis arendaks,“ märgib Tõnis. „Üks suur ettevõtmine, mis kohe läbi saab, on käibemaksuraamatu teise ja uuendatud trüki väljaandmine. Loodetavasti jõuab raamat juulikuu jooksul levisse,” mainib Tõnis.

Tõnis Ellingu kokkupuude maksundusega algas Tallinna Juriidiliste Isikute Maksuametis aastal 1999. Samuti on ta töötanud Grant Thornton Rimess OÜ-s maksunõustajana, Leinonen OÜ-s nõustamisüksuse juhina ja Deloitte Eestis juhtiva maksukonsultandina. Lisaks on Tõnis olnud 13 aastat Sisekaitseakadeemias õppejõud ning õpetanud ka mitmes teises Eesti kõrgkoolis. Hetkel annab Tõnis loenguid nii Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas maksunduse alal kui ka Tallinna Majanduskoolis kaudsete maksude teemal.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077