Autor: Anu Lill • 3. juuni 2019

LHV ostab Danske pangalt eestlaste laenude portfelli

LHV Pank omandab Danske Banki Eesti eraisikutega seotud peamiselt eraklientide antud laenuportfelli mahus ligikaudu 470 miljonit eurot.
LHV Groupi omanik Rain Lõhmus
Foto: Raul Mee

Pooled on lepingu põhisisus kokku leppinud ja kavatsevad lepingu allkirjastada 5. juunil. Kokku lepiti tehingu hinnas, mille alusel lahutatakse portfelli mahust tehingu hetkel 39 miljoni euro suurune allahindlus. Eeldatav tehingu hind jääb suurusjärku 410 miljonit eurot.

Tehing viiakse lõpule sügisel, siis kujunevad ka tehingu lõplik maht ja hind. Tehingu lõpule viimise eeltingimus on loa saamine konkurentsiametilt, lisaks on LHV Groupil vaja selleks kaasata täiendavat kapitali.

Omandatava laenuportfelli maht veebruari lõpu seisuga on 470 miljonit eurot, millest ligi 97% moodustavad eluasemelaenud. LHV hinnangul on tegemist tugeva krediidiportfelliga, mis on hästi tagatud. Kuivõrd antud eluasemelaenude intressimäärad olid väljastatud sisuliselt omahinna lähedal, on tehing võimalik ainult tänu portfelli allahindlusega müümisele. Eelduslikult väheneb portfelli suurus tehingu hetkeks 450 miljoni euroni. Tehingu tegemisel ei liigu käitisega kaasa klientide kontojäägid ega arveldused. Samas kuuluvad käitise juurde üksikud töölepingud, mille täpne arv selgub tehingu tegemise hetkeks.

Tehinguga võtab LHV Pank üle ligikaudu 10 800 eraisikust kliendi teenindamise. LHV arvelduste analüüsi põhjal on hinnanguliselt 80% nendest LHV jaoks uued kliendid.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077