Autor: Finantsuudised.ee • 27. juuni 2019

Meelis Milder taandub Baltika juhtimisest

Baltika juhatuse esimees Meelis Milder asus nõuandvasse rolli Baltika nõukogu juures ning ettevõtte juhatus jätkab kaheliikmelisena, kus igapäevane juhtimine jaotub tegevjuhi positsioonis Mae Hanseni ja juhatuse liikme Maigi Pärnik-Perniku vahel.
Meelis Milder
Foto: Andras Kralla

„Minu uus roll näeb ette nõustamist ja suunamist seal, kus Baltika pikaajalise juhtimise kogemus toetab soovitud tulemuste saavutamist,“ ütles Milder.

„Teavitasime tänavu börsi ja avalikkust uuest tegevus- ja finantseerimisplaanist, mis on Baltika ajaloo üks radikaalsemaid samme. Jõulised ja julged lähiaastate eesmärgid on andnud meie töötajatele, klientidele ja partneritele vajaliku signaali, et Baltika on muutumas. Mul on hea meel, et see plaan on saanud heakskiidu ka aktsionäridelt. Andsin juba kevadel mõista, et minu roll tulevikus võiks muutuda ning mõistlik on see muutus viia ellu nüüd, kus oleme juhatuse liikmetega edasised vastutusvaldkonnad kokku leppinud,“ sõnas Milder.

Baltika nõukogu rahuldas eile Milderi avalduse astuda tagasi juhatuse esimehe kohalt ning võtta ettevõttes nõuandev roll Baltika nõukogu nõunikuna. „Baltika igapäevase aktiivse juhtimise annan üle kahele võimekale tippjuhile, kes suudavad meie ühiselt planeeritud kasumlikule kasvule suunatud pöörde järgmised sammud ellu viia. Neile kuulub selles minu toetus,” märkis ta.

Baltika nõukogu esimees Jaakko Salmelin tänab nõukogu nimel Milderit olulise panuse eest Baltika juhtimisse ning jätkuva toetuse eest. „Meelis Milderil oli võtmeroll Baltika strateegilise pöörde ellu kutsumisel. Tema laialdased teadmised ning pikaajaline kogemus moeäris on suure väärtusega ning mul on hea meel, et saame tema nõuannetele ja toetusele tugineda ka edaspidi,” ütles Salmelin.

Baltika juhatuse liige Mae Hansen hakkab tegevjuhi positsioonis vastutama müügi, turunduse ja jaeäri puudutavate protsesside eest ning juhatuse liige Maigi Pärnik-Pernik tootearenduse ja tugifunktsioonide eest.

Baltika juhatusega tänavu kevadel liitunud Hansen kinnitas, et ettevõtte strateegiline pööramine on alanud jõudsalt ja hetkel liigutakse tegevustega planeeritud ajaraamis. „Suurimad muutustega seotud projektid saavad ellu viidud järgmise aasta veebruari lõpuks. Esimesi märkimisväärseid võite saame tähistada siiski 2020. aasta lõpus, sest suures organisatsioonis tuleb radikaalsed muutused ellu viia etappide kaupa, et maandada riske ning tagada võimalikult sujuv ja tulemuslik üleminek,” lisas Hansen.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077