Autor: Kristjan Pruul • 6. mai 2020
Ainult tellijatele

Must stsenaarium: pikemate piirangute korral läheb iga kaheksas laen hapuks

Eesti Panga presidendi Madis Mülleri sõnul peame olema valmis laenumaksevõime halvenemiseks.
Autor: Raul Mee

Kui koroonaviiruse levikuga seotud piirangud kestaksid suve lõpuni, siis kasvaksid laenukahjud Eestis 13 protsenti, selgub keskpanga analüüsist. Kommertspangad paneksid sellisele krahhile siiski vastu.

Tegemist on erinevate stsenaariumite analüüsiga, see ei ole prognoos, rõhutas keskpanga asepresident Maive Rute finantssektori stabiilsusraporti tutvustusel. Kuid numbrid on nukrad, augustini kestvad piirangud tähendaksid 14% majanduslanguse kõrval viivislaenude tõusu 13 protsendile, väikepankadel ulatuks hapude laenud hulk viiendikuni varadest.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077