Autor: Margus Tuvikene, rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik • 10. märts 2021

Jaanuari eest tasuti 4,4 protsenti rohkem makse kui mullu samal ajal

Jaanuari eest laekus maksu- ja tolliametile 663,2 miljonit eurot maksutulu, mida on 4,4 protsenti enam kui 2020. aasta esimesel kuul. Kõige enam kasvas nii protsentuaalselt kui mahu poolest kütuseaktsiis, mille laekumine oli mullu ettevarumise tõttu tavapärasest madalam. Tööjõumakse mõjutav palgafond on viimastel kuudel kasvanud. Kohalikele omavalitsustele eraldatav füüsilise isiku tulumaks kasvas jaanuaris 3,5 protsenti.
Foto: Pixabay

Käibemaksu tasumine suurenes jaanuaris eelmise aasta sama ajaga võrreldes 1,6 protsenti ehk kolme miljoni euro võrra. Jaanuarikuu mõõdukas kasv oli tingitud eelkõige maksuvõla langusest 3,6 miljoni euro võrra. Käibemaksu tasumise kohustus (deklareerimine) vähenes võrreldes eelmise aastaga 1,3 protsenti. Ettevõtete kogukäive püsis eelmise aasta taseme lähedal. Tegevusalade lõikes panustasid jaanuaris käibemaksu tasumisse oluliselt jaekaubandus ning kinnisvara, kus kasv oli vastavalt 9 ja 33 protsenti.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077