Autor: Reet Teder • 25. märts 2021
Ainult tellijatele

Euroopa Komisjon: pankade riskid on seotud eelkõige väikeste ja keskmise suurusega ettevõtjatega

Üks COVID-19 pandeemia tagajärgedest osana üldisest majanduslangusest on võlgnevuste kasv. Ettevõtted on võlgu nii üksteisele kui ka pankadele ning see on nii kogu Euroopas. Euroopa Komisjon leiab, et igal juhul tuleb vältida finantssüsteemi kokkuvarisemist. Hetkel võib öelda, et ELi pangandussektori rahaline usaldusväärsus on pärast algset COVID-19 põhjustatud majandus- ja finantsšokki endiselt hea, kuid langusriskid ei ole kuhugile kadunud, kirjutab Eesti Kaubandus- Tööstuskoja poliitikanõunik Reet Teder.

Autor: Pixabay

2020. aasta teises kvartalis oli ELi pankade keskmine esimese taseme omavahendite suhtarv 16,4 % ning keskmine viivislaenude suhtarv oli 2,8 %. Oluliste finantsasutuste likviidsuskattekordaja oli piisav ehk 165,5.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077