Autor: Finantsuudised.ee • 26. märts 2021

Jõukas Norra nõuab ettevõtjalt kannatlikku meelt

Üks maailma jõukamaid riike Norra pakub võimalusi kohalikel hangetel osalemiseks ja koostööks kohalike partneritega. Koroonakriis on riigi majandust kergelt jahutanud, kuid päev korraga kannatlikult tegutsedes on võimalik edu saavutada. EASi ekspordinõunik Norras, Ryte Venckuviene annab põhjalikuma ülevaate Norra turul toimuvast.

Norra on kaasaegne, energiarikas ja üks maailma jõukamaid riike, mille SKP elaniku kohta on umbes 667 270 Norra krooni (umbes 65 700 eurot), isegi pärast eelmise aasta 2,5% langust. Riigis on rikkalikult loodusvarasid - naftat, hüdroenergiat, kalu, metsi ja mineraalidele. Norra on maailma suuruselt kolmas maagaasi eksportija ja toornafta suuruselt 13 eksportija. Riigi peamised tööstusharud on avamere laevandus, laevaehitus, kalandus ja kalakasvatus, IT, tselluloosi- ja paberitooted ning kergmetallide töötlemine.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077