Autor: Finantsuudised.ee • 29. märts 2021

Kriisist taastuvad soomlased ja rootslased ootavad tööstussektoris uuenduslikke koostööideid

EAS: Põhja-Euroopa suurim allhankemess Elmia Subcontractor toimub novembris
Eesti peamiste kaubanduspartnerite hulka kuuluvate Soome ja Rootsi jaoks on väga oluline masina- ja metallitööstussektorites tegutsevate ettevõtete käekäik. Kuigi 2020. aasta jättis oma jälje kõikide riikide majandustele, suutsid põhjanaabrite võtmesektorid rasked ajad edukalt üle elada ning liiguvad uute kasvukõverate suunas. EASi Soome ja Rootsi ekspordinõunikud kajastavad sealsete masina- ja metallitööstuste käekäiku koroonapandeemia ajastul.

Erinevusi kahe riigi majandusmootorite vahel leidub küllaldaselt, kuid siiski on ka piisaval määral ühisosa, et teha Eesti ettevõtjate jaoks tähelepanuväärseid järeldusi. Näiteks on koroonapandeemia põhjustanud tõrkeid komponentide ja seadmete saadavusega, mis on sundinud ettevõtteid ümber hindama seniseid tarneahelaid ning logistikakoridore. See avab võimalusi potentsiaalsetele koostööpartneritele, kes asuvad geograafiliselt lähemal.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077