Autor: Villu Zirnask • 31. märts 2021

Uuring: e-kaubandusettevõtete suurim kahju esimeses koroonalaines oli teenimata jäänud kasum

E-kaubandusettevõtete põhiline kahju eelmise aasta koroonakriisi ajal seisnes teenimata jäänud kasumis, kirjutab Arnold Ojamäe tänavu TalTechis kaitstud magistritöös. Kasum jäi teenimata, sest ettevõtted ei suutnud vastata pandeemiast tingitud ootamatule nõudluse kasvule.

Ojamäe töö põhineb intervjuudel kaheksa e-kaubandusega tegeleva ettevõtte juhtidega. Ettevõtetest väikseim oli 2019. aastal kahe miljoni, suurim ligi 500 miljoni euro suuruse käibega. Kõik ettevõtted olid üle elanud ka 2008.–2009. aasta finantskriisi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077