Autor: Finantsuudised.ee • 30. aprill 2021

Rahapesu tõkestamise valitsuskomisjon kinnitas siseriikliku riskihinnangu aruande

Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise valitsuskomisjon kinnitas kolmapäeval oma korralisel koosolekul siseriikliku riskihinnangu aruande.
Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise valitsuskomisjon juht on rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.
Foto: Liis Treimann

Valitsuskomisjoni juhi, rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on siseriikliku riskihinnangu valmimine oluline samm rahapesuvastases võitluses. „Aruandes tuvastatud riskide maandamisel on oluline avaliku sektori koostöö ettevõtjatega. Näiteks kõrgema riskiga esile tõusnud virtuaalvääringute valdkonnas tuleb teha kiireid regulatiivseid muudatusi, et riske paremini maandada. Samas ei tohi me kogu maailmas väga kiirelt arenevat ja innovatiivset sektorit Eestis täiesti kinni panna. Oluline on kokku leppida, milliseid krüptoettevõtteid me Eestisse soovime ja milliseid mitte. Õiguskuuleka kliendi jaoks peab Eesti finantssüsteem olema avatud ja seaduserikkujale suletud,“ selgitas Keit Pentus-Rosimannus.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077