Autor: Tööinspektsioon • 24. august 2021

Kas töökeskkonna riskianalüüsi peab esitama ka siis, kui ettevõtte juhatuse liige on ka ainus töötaja?

Eestis on palju ettevõtteid, millel juhatuse liige on ka ainus töötaja antud ettevõttes. Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Meeli Miidla-Vanatalu selgitab, kuidas Tööinspektsioon näeb ette töökeskkonna riskianalüüsi esitamist sellisel juhul.

Juhatuse liige, kes teeb ühtlasi oma ettevõttes tööd, peab oma töökeskkonnaga töötervishoiu ja tööohutuse seaduse (TTOS) mõistes tegelema juba alates 1. juulist 2003.aastast, kui selline seadusemuudatus juhatuse liikmete töö osas jõustus. Lisaks jõustus käesoleva aasta 1. märtsist seaduses säte, mis kohustab tööandjat töökeskkonna riskianalüüsi esitama töökeskkonna andmekogusse või edastama Tööinspektsioonile. Pärast 1. märtsi koostatud riskianalüüsidega tuli seda teha riskianalüüsi lõpetamisel ning varem tehtud kehtiva riskianalüüsiga hiljemalt 1. septembriks. Juhatuse liige, kes teeb oma ettevõttes ainuisikuliselt tööd on korraga mitmes rollis ehk äriõiguslikult on ta juhatuse liige, kuid tööõiguslikult korraga ise nii tööandja kui töötaja.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077